Mézeskalács receptek.

Csütörtökön meghirdettük, hogy várjuk az Önök által jól bevált mézeskalács recepteket. Nagy örömmel fogadtuk, hogy szép számmal küldték el olvasóink az általuk készített édesség elkészítési módját. Mi most az első 3 receptküldőnk ajánlatát tesszük közzé, természetesen fotókkal.

Hozzávalók:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 ek. tej
400 g búzaliszt
100 g étkezési keményítő
2 csapott evőkanál Kakaópor
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék

Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhéz lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 10 – 15 perc

 

Hozzávalók:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g margarin
4 ek. tej
3 csepp mandula aroma
1 csapott tk. fahéj
400 g liszt
100 g étkezési keményítő
2 csapott ek. kakaó
1 tasak sütőpor
Egy lábasban felmelegítjük a mézet, a cukrot, a vanillincukrot, a vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszába belekeverjük a többi hozzávalót, majd belisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 10 – 15 perc

Hozzávalók:
500 g méz
100 g vaj
500 g liszt
csipet szódapor
1 tojás
mézeskalács fűszerkeverék
100 g cukor
2 tojássárgája
A mézet felmelegítjük, majd a 100g vajat elkeverjük benne. Fél kg lisztet és az egy csipet szódaport, egy tojást, a mézessütemény fűszerkeveréket, cukorot és két tojássárgát hozzá adjuk. Egy részét tejfölös tojássárgával megkenjük, a többit cukormázzal díszithetjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)