A nyár a Balatonnál készül – gasztronómia, turizmus és képzés

Ezzel a jelmondattal indult a pénteki találkozó. A Siófoki Szakképzési Centrum egy kötetlen sajtóbeszélgetést szervezett a 2018-as balatoni szezonra való felkészülés témájában – kicsit másképp. Közvetlenül a Balaton-partján,a Mandara Café & Lounge szállodakomplexum volt a helyszíne a sajtóreggelinek.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatójának invitálásának a házigazda Mihók Tamás, a Mala Garden Étterem és Wellness Szálloda tulajdonos-igazgatója mellett, Molnár Attila, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatója és Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa tett eleget. A beszélgetés során szó volt a gasztronómiáról, a turizmusról, a szálláshelyekről és a képzésről is.  Formabontó a tartalom, hiszen nem csak egy, vagy két oldalról, hanem komplex módon közelítettek a szezonhoz, a “minden összefügg mindennel” elvet követve. Több ötlet is felmerült a Balaton egész éves turisztikai kihasználtságának kiaknázása jegyében.