HírekKék-hírek

Az Ön otthona és szerettei biztonsága a tét! Ne kössön kompromisszumot!

A kéménytüzek nagy része az égéstermék-elvezetőben lerakódott, elszurkosodott korom gyulladására vezethető vissza, ennek előzménye pedig a helytelen tűzrakás és nem megfelelő tüzelőanyag használata.

Csütörtökön két kéménytűzhöz riasztották a somogyi tűzoltókat. Mindkét esetben a füstelvezetőben lerakódott korom izzott be. A lakók képesek voltak más fűtési módról gondoskodni, így nem kellett ideiglenesen elhagyniuk otthonukat. Az elszurkosodott korom begyulladását közvetlenül kiválthatja, ha hirtelen elégő tüzelőanyagot – fenyőfatűlevél, gyaluforgács, dióhéj stb. – használunk.

Rövidfilmmel a hosszú életért 

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság. A film arra figyelmeztet, hogy otthonunk és szeretteink biztonsága érdekében, életünk személyes eseményeinek forgatagában se felejtsük el évente legalább egyszer beiktatni a kéményseprővel való találkozót. Ez a tevékenység a természetes személyek részére immár két éve ingyenes, és a családi házakban élőkhöz a tulajdonosok kezdeményezése nyomán, közösen egyeztetett időpontban érkezik a kéményseprő. A katasztrófavédelem szakemberei a főváros, Vas és Fejér megye kivételével az ország teljes területén megbízhatóan és pontosan dolgoznak.