HírekKözélet

Nem emelkedtek a balatoni horgászjegy árak

Az idén sem emelkednek a balatoni horgászjegy-árak, a tó horgászrendje néhány pontban módosul

Idén hetedik éve nem emelkednek a horgászjegy-árak a Balatonnál. Tavaly több mint 91 ezer területi jegyet adott el a cég (ebből 1,4 ezer volt a behúzós horgászjegy), amiből 788 millió forint bevétele származott. Ez 7 százalékkal múlja felül a 2017-es év hasonló bevételét. Február 1-től öt pontban módosul a Balatoni Horgászrend.

Egy új jogszabályi változásnak köszönhetõen a halgazdálkodó döntheti el, engedi-e a korábban novembertõl március közepéig tiltott szonárhasználatot. A BHN vezetõsége úgy döntött, hogy nem rendel el szonárhasználati tilalmat a kezelésében lévõ vízterületeken. Enyhítés lesz az is, hogy a Kis-Balatonnál idõkorlát nélkül szabad horgászni a jövõben.

Szigorítani fogják ugyanakkor a szabályszegések szankcionálását, különösen a fogott halak beírásának elmulasztása esetén: egyetlen hal beírásának elmulasztása egy év eltiltást vonhat maga után – olvasható a társaság honlapján. Tavaszra elkészül, és a szezonra megkezdheti mûködését egy 300 millió forintból megvalósuló keszthelyi horgászcentrum. A 2019-es balatoni horgászjegy-árak a balatonihal.hu-oldalon találhatóak.