HírekSzines

Siófok 2019-ben is mindenkié

Tavaly ünnepelte várossá avatásának 50. évfordulóját Siófok. A jubileumi programoknak köszönhetően 2018-ban kiemelkedően sikeres éve volt a városnak, de decemberben csak az évfordulónak volt vége. 2019-ben új rendezvényekkel, illetve a már megszokott színvonalú programokkal várják a városba látogatókat, hogy jövőre is minden korosztály számára vonzó legyen Siófok.

„Azt szoktuk mondani viccesen, hogy 51. is egy ünnepi év, mert már megyünk a 100. születésnap felé” – mondta Pintér Tamás, a jubileumi évért felelős Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója arról, hogy habár 2019-ben nem lesz évforduló, de továbbra is szeretnék a 2018-ban népszerű programokat megrendezni a városban. Ehhez a város támogatása mellett szeretnének további szponzorokat bevonni, hogy fenn tudják tartani a 2018-ban kialakított havi egy nagy rendezvényre épülő programstruktúrát. „Azt szeretnénk, hogy továbbra is itt kezdődjön a Balaton” – fogalmazott Pintér Tamás. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a megszokott színvonalon folytatódnak a szórakoztató és kulturális rendezvények, híres művészekkel és sztárfellépőkkel.

Az már biztos, hogy az időjárás miatt idén nyáron elmaradt Demjén Ferenc koncertet pótolni fogják, ráadásul mindjárt a strandnyitó rendezvényen, május 17-én. Jövőre ugyanis két nyárindító jellegű rendezvény is lesz, hiszen míg idén egybevonták a pünkösdöt a szezonnyitóval, jövőre nem várnak a június eleji hosszú hétvégéig a szezonnyitóval. Mivel rengetegen érkeztek idén májusban Siófokra, 2019-ben is májusban rendezik a strandnyitó fesztivált.

2018-ban nagyon sikeres volt a város új Márton-napi fesztiválja is, a Libadalom, ezért ezt 2019-ben is megtartják, illetve még egy őszi nagyrendezvénnyel jelentkezik a város. Szeptember második hétvégéjén rendezik meg a Sör és Csülök Fesztivált, amely teljesen újdonságnak számít. Az idén augusztus végén megtartott Bor és Fröccsfesztivál visszakerül a nyári szezon közepére, a kikötőbe költözik és jóval hosszabb is lesz. „Dolgozunk azon, hogy minden hónapban egy nagy városi rendezvénnyel jelentkezzen Siófok” – mondta Pintér Tamás.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiához igazodva Siófok továbbra is erősíteni szeretné a családbarát képet, ami a programoknak és a tudatos imázsváltásnak köszönhetően kialakult a városról. Hiszen Siófok ma már nem csak a balatoni éjszakai élet központja, hanem a fiatalok mellett minden korosztálynak tartalmas és színvonalas kikapcsolódást nyújt. A már most is nagyon változatos kulturális és szórakoztató rendezvények mellett a tervek szerint a jövőben tovább erősítik a város gasztronómiai vonzerejét, és az aktív turizmus jegyében a sportolási lehetőségekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az évek óta zajló városfejlesztés is folytatódni fog jövőre, külön tekintettel a turisztikai beruházásokra. Pintér Tamás példaként említette, hogy szeretnék, ha öt éven belül egy szép és impozáns rendezvényhelyszínnel bővülne a város. Emellett folyamatosan fejlesztik a város úthálózatát, és a parkolóhelyeket is bővítenék az idelátogatók kedvéért.

Pintér Tamás szerint a 2019-es év még jobb is lesz a 2018-asnál, hiszen a jubileumi év tapasztalatait már fel tudják használni a tervezéskor. Éppen ezért folyamatosan várják a visszajelzéseket a helyiektől és a látogatóktól is, hogy minél jobbak legyenek a siófoki rendezvények, és minél vonzóbb legyen mindenki számára a város.

„Aki idén eljött hozzánk, és jól érezte magát, annak garantálom, hogy jövőre még jobban fogja magát érezni. Aki pedig nem volt nálunk, azt arra buzdítom, hogy jöjjön el Siófokra, mert itt olyan rendezvényekkel találkozhat, amelyeket nem talál meg máshol az országban” – összegzett Pintér Tamás.