HírekKék-hírekSzines

„MENTSD A BRINGÁD!” a Bikesafe rendszerébe!

A marcali Rendőrkapitányság csatlakozva a Szezonnyitó bringatúrához, várja mindazon kerékpártulajdonosokat, érdeklődőket, akik szeretnék regisztráltatni kerékpárjukat a BikeSafe  országos rendszerbe.

Helyszín: Marcali, Piac u 25. szám alatti Zsiga-szero előtt

Időpont: 2019. március 15-én 09:00 – 11:00 között

A regisztrációt követően a kerékpárok adatai a bringáról a helyszínen készített fotókkal együtt egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaihoz.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz mindenki hozza magával kerékpárján kívül személyazonosító igazolványát. A regisztrációt követően a járművekre jól látható helyre egy biztonsági matrica kerül.

A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kapnak a rendőröktől a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályokkal kapcsolatban.

Silinger István