HírekKék-hírek

Vízsugarak viadala a Vértesben

A hetedik helyen zárta az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Versenyt a marcali hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata. A Fejér megyei Csókakőn gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot a résztvevők. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál.

A sportpályán rajthoz álló tizenkét csapat kétszer szerelte meg a percenként ezerkétszáz liter vizet átengedő kismotorfecskendőhöz csatlakozó alapvezetéket és az osztott sugarat, amelynek vízellátását egy egy köbméteres versenykádból, szívótömlővel biztosították.

A futamokat a versenysport-szabályzat kismotorfecskendő-szerelésre vonatkozó előírásai alapján értékelték, a végeredményt a futamidők határozták meg. A versenyzőknek azonban nem volt egyszerű dolguk. Bár a napos idő kedvezett a tűzoltósportnak, az időnként feltámadó szél megnehezítette a sugárvezetők dolgát. A bajnokságon a Hajdú-Bihar megyei püspökladányi tűzoltók öttized másodperccel maguk mögé szorították a házigazda csapatát, ezzel megvédték tavaly megszerzett bajnoki címüket. A marcali tűzoltók a hetedik legjobb idővel hajtották végre a feladatot.