HírekKözélet

Áremelkedés jön a benzinkutakon

A benzin és a gázolaj ára is emelkedik szerdától

Egy vasárnapi dróntámadás után előre megjósolták az üzemanyagok árának emelkedését, ami nem is váratott magára sokat. Tegnap 2 százalékot emelkedett a Brent kőolaj ára, a forint pedig szintén 2 százalékot gyengült a dollárral szemben. Így egyaránt emelkedik a benzin és a gázolaj ára is

A CNBC szerint két olajfúró kút ellen történt támadás Szaúd-Arábia kelet-nyugati részén. A támadás utáni tüzet viszonylag gyorsan eloltották és az állami olajvállalat, a Saudi Aramco is azt közölte, hogy az Európába irányuló olaj- és gázszállításokat nem érintette az eset. Viszont a Brent ára azonnal emelkedni kezdett, miközben a forint is gyengült a dollárral szemben.

Ennek nyomán a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is 5-5 forinttal emelkedik szerdától a Holtankoljak.hu információi szerint. A benzin átlagára így eléri a 408 forintot, míg a gázolajé 416 forint lesz. Természetesen továbbra is érdemes lesz figyelni a tankolás helyszínére, hiszen a töltőállomások között jelentős eltérés lehet az árakban.

forrás: autonavigator.hu