HírekKék-hírek

Somogyi győzelem a toronyfutó versenyen

Pénteken tartotta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a IV. Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt. A negyedik alkalommal megszervezett eseményre rekordszámú nevezés érkezett mind a hivatásosok, mind pedig a civilek kategóriájában. A népszerű rendezvényen több rekordot is megdöntöttek a versenyzők.
Az előző évek hagyományainak megfelelően előbb a hivatásos- és önkéntes tűzoltók, majd a civilek tehették próbára képességeiket Pécsett. Ebben az évben 46 egyéni nevező, 14 páros és 49 civil versenyző indult neki a 75 méter magas kilátónak. A tűzoltók természetesen mindezt teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal a hátukon és csizmában tették meg.

A délelőtt folyamán előbb az egyéni indulók, majd a párosok versenyeztek az idővel. Három év után Ifj. Bodó László megdöntötte Molnár Máté 2016-ban futott 3,03-as idejét. Az új rekord 3 perc 1 másodperc lett. Ezt követően a civilek álltak a rajtvonalhoz, akik sportfelszerelésben teljesítették a távot.

A rendezvény zárásaként a tűzoltóknak Mácsai Antal igazgató adta át a helyezésekért járó okleveleket, érmeket és kupákat. A Somogy megyei tűzoltók kiemelkedően szerepeltek az embert próbáló megmérettetésen. Ifj. Bodó László – a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltója – és a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője Kiss János tű. törzsőrmester a legjobb férfi párosnak járó elismerést érdemelte ki, emellett mindketten a korcsoportjuk legjobbjának bizonyultak az egyéni versenyben is. Az előkelő nyolcadik helyen végzett a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Garai Ferenc tű. őrmester, valamint sikeresen teljesítette a 438 lépcsőfokos versenyt Horváth Róbert tű. hadnagy, Kovács-Andor Tamás tű. őrmester és Beke Dávid tű. törzsőrmester, akik valamennyien Marcaliban szolgálnak.

A részletes eredmények a http://korido.hu/2019TVtorony_result oldalon találhatók.