HírekKék-hírek

Zuhanyzóba rejtett kamerákkal kukkoltak egy balatonboglári apartmanházban

Csütörtök reggel jelentek meg a rendőrök a helyszínen, állítólag a tulajdonos mindent beismert. A párja szerint viszont nem voltak kamerák az apartmanházban.

A botrány akkor pattant ki, amikor a Balaton Soundra érkező két 20 év körüli lány a zuhanyzót akarta használni a balatonboglári apartmanjukban, és észrevették a zuhanyzófülkében elhelyezett két, kis lyukba szerelt kamerát. Először megpróbálták betömködni a lyukakat, majd miután ez nem sikerült, hívták a rendőrséget – tudta meg az Index.

A lap forrása szerint a rendőrök az apartmanházban található hat lakást végigjártak, és szinte mindegyikben találtak a kamerák számára kiépített lyukakat. A rendőrök a kiskamerákat, merevlemezeket és a felvételeket lefoglalták. A 40 év körüli háztulajdonos a lap információi szerint mindent beismert a rendőröknek.

A lap forrása a részletekre kitérve elmondta, hogy az apartmanok főző- és fürdőfülkéi között alakítottak rejtett folyosót, onnan – a gipszkartonfalba fúrt lyukakon keresztül – kukkolták a lakókat. A lyukakba nagyjából három milliméter átmérőjű, száloptikás kamerákat helyeztek.

A tulajdonos párja a lapnak nyilatkozva elismerte, hogy ma délelőtt jártak náluk a rendőrök, de állítása szerint a lakások falaiban nincsenek lyukak, csak szellőzőnyílások lettek kialakítva. Azt is elmondta, hogy a két lány a nyaralók szerint zavart volt. Annyira, hogy éjszaka ki is zárták egymást az apartmanból. Őket is bevitték a rendőrök, nemcsak a ház tulajdonosát.