HírekKözélet

„A semmit nem lehet odadobni”: Figyelemfelhívó kampány a biztonságért

„A semmit nem lehet odadobni”, ezzel a szlogennel indítottak kampányt a vízimentők a Balatonon, amivel azt szeretnék elérni, hogy a vízibicikliken legyenek olyan mentőeszközök, amelyek emberi életeket menthetnek.

A nyár nagy slágere a vízibiciklizés. Hozzátartozik a strandélményhez. Sajnos azonban az esetek túlnyomó többségében sem a fürdővendégek, sem a kölcsönző üzemeltetői, alkalmazottai nem gondolnak az ezzel járó veszélyekre, pedig nincs olyan év, hogy ne követelne áldozatokat ez az ártalmatlannak tűnő szórakozás. Értékes életeket veszítünk el értelmetlenül. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) idei kampánya arról szól, hogy minden vízibiciklire kerüljön valamilyen mentőeszköz.

Már három település – Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget – kilenc strandján bérelhetjük ki a mentőgyűrűvel felszerelt népszerű strandeszközöket.

Egy egyszerű eszköz. A különlegessége nem a kinézetében, nem az árában, hanem a funkciójában van. Abban, hogy életet menthet! Látszólag talán nem nagy dolog, de a bajban, szó szerint kapaszkodót jelenthet az élethez.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 1999-es megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a vízi balesetek megelőzésére, azok felszámolására. Immáron 20 éve igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, ahol a megelőzés fontosságáról beszélhet. Ehhez a prevenciós munkához csatlakozott most az AbOvo Group. A cégcsoport, közel 400 strandparaván felületet biztosított az akció plakátjai számára, így a becslések szerint 1,5 millió emberhez juthat el a felhívás.

– Ha ezek közül egy egyszerű eszköz kéznél van, életet menthetünk – mondta Bagyó Sándor, a szakszolgálat vezetője. – Mi az üzenet? – A „semmit” nem lehet odadobni, a „semmiben” nem lehet megkapaszkodni, a „semmivel” nem tudunk segíteni a bajban. Ellenben egy egyszerű mentőeszköz életet menthet!

Forrás: likebalaton.hu