HírekKultúra

Véget ért az ötödik Regionális zenei tábor.

Nagy sikerű telt házas koncertet adott a Dél–Dunántúli Regionális Fúvószenekar és ifjúsági tagozatuk a Marcali plébánia templomban.

Öt éve hívta életre Tóth Bence karnagy a fúvószenekart azzal a céllal, hogy hazánk fúvószenét kedvelő, fúvós és ütős hangszereken játszó fiataljait összefogják és olyan válogatott együttest hozzanak létre, amely a világ bármely pontján megállja helyét. A több mint száz fellépő a klasszikus művek mellett Queen és Michael Jackson feldolgozásokat is színpadra vitt.

A zenekar tagjai nyári szabadidejüket a közös muzsikálással töltik. Az elmúlt öt esztendőben a zene mellett barátságok is születtek. Persze nem könnyű a hátterét megteremteni a kéthetes kurzusnak, hiszen a megemelkedett szállás és élelmiszer árak miatt nem egyszerű, a több mint száz embert étkeztetni és elszállásolni.

A jövőre nézve újabb célt tűzött ki a karnagy. Sárváron kerül megrendezésre egy nagyszabású koncertsorozat, ahol szeretne bemutatkozni a zenekar. A 2019-es zenei tábort a Marcali koncert zárta.