HírekKiemelt hírekSport

„Jövő Bajnokai” úszóink

Megújult formában 2017 őszén indult újraaz úszás sportág Jövő Bajnokai utánpótlás programja. Az ország 9 régiójában, 4 korosztály részvételével zajlik a munka.Ennek hosszútávú célkitűzése, hogy a résztvevői előbb- utóbb tagjai legyenek a korosztályos és felnőtt úszóválogatottnak.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesületből Detrich Luca, és Pajor Eszter úszók bejutottak a Jövő Bajnokai dél- dunántúli keret 2019/2020 tagjai közé. Nagy elismerés ez számukra, és az Egyesületük részére is, hiszen a programban a korosztályok legjobb úszói szerepelnek.

Pajor Eszter immár negyedik éve oszlopos tagja a csapatnak, míg Detrich Luca újként került be ebben a tanévben.

Felszereléseket, és szárazföldi tréninghez szükséges eszközök biztosításán túl, az úszóknak, szülőknek és edzőknek szóló előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal teszik komplexebbé ezt a programot.

Az őszi szünetben a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai utánpótlás programja egy hetes központi edzőtábort tartott Százhalombattán, az országos bajnokságokon egyéni számban érmes helyezést (1-3.) elért Jövő Bajnokai kerettagoknak. Ezen  válogatási elv alapján az edzőtáborra a 2005-2006-ban született Országos Bajnokság érmesei voltak jogosultak.

Egyesületünkből Pajor Eszter kapott meghívást a korosztályos bajnokságon elért eredménye alapján.

Az egy hetes programban olyan kiválóságok irányították a technikai edzéseket, mint: Kovácshegyi Ferenc, Horváth Péter, Petrov Árpád, Egressy János, Selmeci Attila, Bodor Richárd, Bodrogi Viktor.
Az Olimpiai Bajnokok Testülete is kivette részét napi váltásban, motivációs előadásokat tartottak: Risztov Éva, Czene Attila, Szabó Joe és Wladár Sándor.

  1. november 9.-én Pécsen Wirth Balázs tartott technikai edzést a Jövő Bajnokai dél- dunántúli régiójában a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Testnevelés- és Sporttudományi Intézet uszodájában. A mesteredző Gyurta Dániel  felkészítésében 17 éven keresztül vett részt, és az ő közreműködésével Olimpiai bajnoki címet és ezüstérmet, három Világbajnoki címet és két Európa-bajnoki címet szerzett. Több versenyzője ért el kiemelkedő nemzetközi sikereket, bajnoki és dobogós helyezéseket az Ifjúsági Európa-bajnokságokon, felnőtt Európa-bajnokságon és Rövidpályás világbajnokságon.

2013-ban mesteredzői címet kapott. 2016-tól Kapás Boglárka trénere, akivel a riói olimpián 800 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett.

Tanítványai sikerének egyik kulcsa a különböző úszásnemek technikai elemeinek magas színvonalú tudása.

A szombati programon az ő irányításával az úszásnemek helyes technikai kivitelezését vették át gyakorlatban, azaz 2 órás technikai úszóedzést tartott sportolóink számára.

A nagy sikerű előadásnak biztosan lesz folytatása, hiszen ebben az évben a technikai edzésen lesz a kiemelt hangsúly.

Sok sikert, kitartást, és eredményes munkát kívánunk a további felkészülésükhöz, és megmérettetéseikhez.

Sportolóinknak gratulálunk a kimagasló teljesítményeikért!

Edzők: PerlakynéSzlavitsek Gizella, Törös Károly

Köszönjük Marcali Városának a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatását!