HírekKultúra

Szentmise a vörsi betlehemnél advent negyedik vasárnapján

2019. december 22-én, advent 4. vasárnapján, a vörsi templomban, 14 órakor Kiss Iván c. prépost, a Somogyvári Esperesi Kerület esperese, marcali plébános celebrálta az ünnepi szentmisét. Az adventi koszorún meggyújtották a 4. gyertyát, ezzel is jelezve, hogy már csak napok, órák vannak vissza a Megváltó születésének napjáig.

A délutáni program részeként először a marcali Fény Gyermekei Zenekar tartott zenés áhítatot a karácsonyra való ráhangolódás részeként, miközben sokan megcsodálhatták Magyarország legnagyobb beltéri betlehemét, ami az előző évekhez képest is jól láthatóan újabb elemekkel bővült.

Az istentiszteleten Ungvárszki Imre balatonszentgyörgyi plébános és Németh Endre csákányi diakónus misézett együtt Iván atyával, aki szentbeszédében az ünnep jelentőségét hangsúlyozta és kiemelte, hogy a drága holmik vásárlása helyett inkább az Istennel való kapcsolatra kellene törekednie mindenkinek. A szentmisén Kozma Krisztián egy verssel, a marcali zenekar pedig gitáros énekekkel működött közre. Ezután a vörsiek hagyományos bábtáncoltató betlehemes játéka zárta a tartalmas délutánt. A szakadó eső ellenére az idén is sokan eljöttek a környező településekről.

Írta és fotók: Kiss Kálmán