24 óra alatt 5 pozitív szonda

Szilveszter éjszakáján, majd azt követően 2020. január 1-jén az alkoholszonda megyeszerte összesen 5 esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben közigazgatási-, illetve büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az egyik ellenőrzés alkalmával a siófoki körzeti megbízottak megállapították, hogy az autó tulajdonosa a vezetést olyan ismerősének engedte át, akiről tudomása volt, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért a rendőrök az ittas járművezető mellett a 32 éves tulajdonossal szemben is büntetőeljárást indítottak járművezetés tiltott átengedése vétség gyanúja miatt.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

A 2020-as évben is balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!