Hétvégi tűzoltói beavatkozások

A mögöttünk álló hétvégén kétszer annyi riasztása – szám szerint 18 – érkezett a tűzoltóknak, mint az előzőn. A péntek telt legaktívabban, ekkor tizenegy alkalommal vonultak a somogyi egységek. Műszaki mentéseknél, szabadtéri és lakástüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken reggel két személyautó karambolozott Kaposváron, a Füredi utca és a Nagyszeben utca kereszteződésében. A balesethez műszaki mentés céljából a megyeszékhely hivatásos egységeit riasztották. Hárman utaztak a két járműben, egyiküket a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Kaposkeresztúron, a Szabadság téren pénteken délelőtt egy nagyméretű fa körülbelül tizenöt méteres ága letört és rádőlt a szomszédos fára, és a templom épületére. A leszakadt faág veszélyeztette a gyalogos- és járműforgalmat, az templomépületet, valamint egy műemlék keresztet is. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentőről motorfűrészekkel darabolták le a kisebb ágakat. A beavatkozó egységek ezután csörlővel elhúzták a templom közeléből a fatörzs vastagságú ágat, majd feldarabolták azt.

A Szulok és Barcs közötti úton egy húszméteres, kidőlt fa úttesten fekvő ágai képeztek forgalmi akadályt pénteken este. A kiérkező barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el a faágakat.

Szombaton délután Böhönye Diófa utcájában kigyulladt egy tűzifarakat. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal percek alatt eloltották a tüzet.

Vasárnap délután Nagyatádon a Zrínyi közben mintegy tíz négyzetméteres területen izzott, égett a nádas. A nagyatádi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lángra kapott a nádas vasárnap este a 68-as főút mellett, Szenyérnél. A tűz veszélyeztette a közeli nyírfaligetet. A marcali hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fojtották el a mintegy 100 négyzetméteren pusztító lángokat.

Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Marcali HTP