HírekSport

Úszás: Jövő Bajnokai-program össz-régiós verseny

A magyar úszó utánpótlás derékhada versenyzett 2020. február 1-én, Budapesten a Tüske uszodában: a Magyar Úszó Szövetség hetedik éve zajló, Jövő Bajnokai névű programjának összrégiós döntőjén összesen 279 tizenévei elején járó ifjú kiválóság mérte össze tudását.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy ezen az elismerésre méltó rendezvényen a Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesület két versenyzője- Detrich Luca, Pajor Eszter-, ésPerlakynéSzlavitsek Gizella edző képviselte Marcali Városát.

A versenyzők az ország különböző pontjairól érkeztek Budapestre, hogy részt vegyenek a 2014 óta virágzó rendezvénysorozat éves ünnepségén. Dr. SzabóTünde sportért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között nyitotta meg a rangos esemény, majd a Magyar Úszó Szövetség elnöke is köszöntötte a sportolókat, edzőket és a szülőket.

Az Olimpiai Bajnokok Testületének több tagja, így Darnyi Tamás, Szabó József, Rózsa Norbert, Czene Attila és Risztov Éva is megtisztelte jelenlétével az eseményt.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, az olimpiai bajnok Wladár Sándor elmondta, jól ismeri az utat, amelyen a tizenéves úszók járnak (akik már pályafutásuk során legalább félszer körbetempózták a Földet), és ezen a nehéz terepen próbálnak nekik minden segítséget megadni.

„Az idén már hatéves lesz a Jövő Bajnokai-program. Amikor indult, nagyon hittünk benne, azt gondoltuk, hogy még sikeresebbé tehetjük a hazai utánpótlás-nevelést. És mostanra bebizonyosodott, hogy van értelme, hiszen olyan kiváló versenyzőket adott az országnak, mint Milák Kristóf, Késely Ajna, Zombori Gábor, Berecz Blanka, de említhetnénk Kós Hubertet is. Ők mind példaképek lehetnek a kicsik előtt, ahogyan a programban aktívan részt vevő olimpiai bajnokaink is. Mert példaképekre igenis szükség van, többek között ettől is ilyen jó a mi sportágunk.”

A Jövő Bajnokai program összrégiós koordinátora, Jancsik Árpád szerint a legfontosabb, hogy már a tizenéveik elején járó sportolók esetében is keretbe foglalják azokat az összetevőket, amelyek a későbbiekben szükségesek a sikerhez.

„Ez mindenképpen csapatmunka, a szülők rengeteg áldozata, az edzők és persze a gyerekek kőkemény munkája ebben mind benne van. És ennek a hármasnak megpróbálunk már elég korán stabil alapot adni, ami a későbbiekben tényleg eredményre vezethet.”

forrás: www.utanpotlassoprt.hu

www.musz.hu

www.facebook.hu/Jövő Bajnokai, Dél-Dunántúl Régió

Gratulálunk versenyzőinknek, hogy ilyen sikeres eredményeket értek el, hogy az általuk elért eredmények alapján az országlegjobbjai között vannak, és úgy élhetik mindennapjaikat, hogy az úszósport jövő bajnokai közé tartoznak!

Sportolóinknak gratulálunk a kimagasló teljesítményeikért!

Edző: Perlakyné Szlavitsek Gizella, Törös Károly

Köszönjük Marcali Városának a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatását!