HírekSzines

Hittanos farsang 2020

2020. február 15-én, szombaton 14 órától az X-ház (Dózsa u. 3.) nagytermében tartották a marcali hittanos gyermekek részére, a több mint 20 éves hagyományra visszatekintő farsangi bált. Az idei esztendőben is lankadatlan népszerűségnek örvend a zenés-táncos-játékos program, melyre újfent sok gyermek jött el, akik közül többeket a szüleik és nagyszüleik is elkísértek.

Az alsó és felső tagozatos tanulókat Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános köszöntötte. A vidám hangulatot a világ népeit bemutató előadás alapozta meg, melyet Iván atya és a hitoktatók adtak elő. A mulatság ezután a szokásos és nagy izgalommal kísért jelmezversennyel folytatódott, ahol ismét sok gyermek vonult fel a jelenlévők és a szakértő zsűri előtt. Az idén is voltak különféle ötletes maskarák önálló és csoportos kategóriában. A nehéz helyzetben lévő bíráló bizottság ismét csak a leleményes megoldásokat díjazta, így például a TEK-et és a katonai repülést megjelentető „haditechnikai bemutatót”, a „fába szorult férget”, a „sajtkukacot”, a „transformers”-et, vagy éppen a „Mikulás szabadságra megy” című produkciót.

Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása után különféle kérdéseket tehettek fel a gyermekek Iván atyának: „Szólj be a papnak” című nyilvános beszélgetés formájában. Majd székfoglalóval,fánkevő-versennyel, zenével, tánccal fokozódott tovább a hangulat. Végül tombolasorsolással zárult a rendezvény, melyen különféle ajándékok, köztük édességek, írószerek, füzetek, játékok, könyvek leltek gazdára.

A közösség-összekovácsoló, pompás hangulatú bálban szendvicsekkel, süteményekkel,valamint teával és frissítőkkel kínálták meg a gyermekeket az egyházközség, a szülök, a hitoktatók és a fiatalok jóvoltából. A hittanos bál sikeres megrendezéséérta szervezők köszönetüket fejezték ki a szülőknek, a közreműködőknek és támogatóknak.

Írta és fotók: Kiss Kálmán