HírekKék-hírek

Bepálinkázott, úgy ült autóba

A Marcali Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt közlekedett élettársa gépkocsijával.

A 32 éves vádlott édesapja otthonában italozott 2019 októberében az esti órákban egy Marcali közeli településen. A vádlott – aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – ezt követően kocsiba ült azért, hogy a pár házzal arrébb tartózkodó élettársát és 2 éves fiát hazavigye.

A férfi ittaságát élettársa az indulást követően egyből látta és azonnali megállásra szólította fel, aminek a vádlott eleget tett. Az ittas járművezetést azonban a vádlott autója után közlekedő járőrök is észlelték, így vele szemben rendőri intézkedésre került sor.

A Marcali Járásbíróság előkészítő ülésen a vádlottal szemben az ügyészi indítvány szerinti büntetést szabta ki, jogerősen 10 hónapi végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogház büntetésre ítélte, valamint 2 év és 6 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől.