HírekKék-hírek

21 riasztás a hétvégén

21 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén. Tűzeseteknél és műszaki mentéseknél is szükség volt a tűzoltók helytállására. A megyei műveletirányítási központba ez időszak alatt három téves jelzés érkezett.

Péntek délután vadat gázolt el egy kisbusz a 67-es főút 25-ös kilométerszelvényénél, Bőszénfa térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Szombaton letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a Bábonymegyer és Tab közötti úton. Az autóban ketten utaztak, egyikük a tabi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott szállni a roncsból. A jármű sofőrjét a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Vasárnap reggel körülbelül kétszáz négyzetméteren gyulladt meg a hulladék Kaposváron, egy szeméttelepen. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid idő alatt eloltották a lángokat. Az egységek munkáját erőgépek is segítették. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de nem mutatott ki a lakosság egészségére ártalmas károsanyag-koncentrációt.

Barcs és Szulok között az erős szél következtében megdőlt egy körülbelül 12 méter magas fa, vasárnap. A főút felé dőlő fa veszélyeztette a forgalmat. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel legallyazták majd kivágták a veszélyes fát.

Somogysárdon egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű melléképület és az ott tárolt szalmabálák égtek, vasárnap délután. A helyszínre érkező kaposvári tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Enyingen az elmúlt napok során háromszor is zöldterület mellett felhalmozott kommunális hulladék égett. A siófoki hivatásos tűzoltók valamennyi esetben rövid idő alatt megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Háztartási hulladékot égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is szigorúan tilos! A kommunális hulladék égetése során felszabaduló veszélyes égéstermékek mérgezőek és a környezetre is rendkívül ártalmasak.

Fotó: Tab ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Siófok HTP