HírekKék-hírek

Folyamatos a viharkárok felszámolása

Több, mint harmincszor riasztották a somogyi tűzoltókat megyeszerte a viharos erejű szél miatt a hét első napjain.

Az esetek többségében kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak gondot. Kaposváron, a Rippl-Rónai utcában parkoló autókra szakadt egy fa nagyméretű ága. A kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát.

Segesden egy melléképület teljes tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. A nagyatádi hivatásos és a segesdi önkéntes tűzoltók távolították el a mintegy negyven négyzetméteres féltetőt és megtisztították az utat a törmeléktől.

Berzencén egy melléképületet veszélyeztetett a csapadék. A helyi önkéntes tűzoltók csaknem 200 homokzsákot töltöttek meg az épület védelmére.

Látrány, Temető utcájában két tízméteres fa dőlt meg és leszakította az elektromos vezetéket. A balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók motorfűrésszel kivágták a fákat és megszüntették a veszélyeztetést.

Egy kidőlt fa a mesztegnyői faluházat is megrongálta. A marcali hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel megszüntették a veszélyeztetést.

Kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítását végezték a tűzoltók többek között Siófokon, Böhönyén, Marcaliban, Somogyszobon, Igalban, Balatonbogláron, Nagyatádon és Gyékényesen is.

Fotó: Marcali HTP