EgyébHírekKiemelt hírekKözéletSzines

Új lakások a városközpontban.

Régi vágy vált valóra a Posta köz 2. szám alatti épület felújításával.

Nagy utat járt be az épület mire megkapta ezt az impozáns formát. A  rendszerváltást követően a megszűnő honvédség miatt az épület, mely nőtlen tiszti szállóként működött, feleslegessé vált. Később középiskolai kollégiumként működött, majd egy beruházó lakásokat alakított volna ki az épületben. A munka azonban leállt. Évekig tartó bonyolult jogi ügy segítségével végül visszakerült Marcali tulajdonába az épület.

A város benyújtott pályázatára a Pénzügyminisztérium 213 M Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Posta köz 2. szám alatt található ingatlan munkásszállóvá alakítására, munkaerőpiaci mobilitást elősegítő pályázat keretében.

A forrás  nem volt elegendő a város önrészével együtt sem így  az Önkormányzat módosításokat igényelt melyet  Pénzügyminisztérium pozitívan bírált el, így a támogatási összeg 78 M Ft-tal, valamint a beruházás Áfa tartalmával emelkedett a korábban megítélthez képest. A megemelt támogatási összeggel minden akadály elhárult az építkezés megkezdése elől.

Az épület 4 szintes, ebből az alsó szint teljesen az önkormányzati forrásból valósult meg. 30-45 és 60 négyzetméteres lakások kerültek kialakításra.

Az épület felújítás mellett a támogatásból, az ingatlan környezete is felújításra került.

A beruházás 80 %-ban központi támogatásból, 20 %-ban a város saját forrásaiból valósul meg.

A videós összefoglalót a holnapi MarcaliHír7 című magazinunkban tekinthetik meg nézőink.