A ROADPOL eredménye Somogy megyében

A Figyelem az útra és a Safety Days elnevezésű rendőri ellenőrzések során a vezetés közben mobilozók és a gyorshajtók kiszűrése volt a cél.

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére 2020. szeptember 14-e és 20-a között a Figyelem az útra elnevezésű fokozott közúti ellenőrzést, míg 2020. szeptember 17-én a Safety Days baleset-megelőzési programot hajtották végre a somogyi rendőrök megyénk közútjain.

A Figyelem az útra keretében kollégáink 24 helyszínen összesen 394 járművezetőt ellenőriztek, közülük 174 személlyel szemben kellett intézkedniük. Köztük 36 esetben menet közben kézben tartott mobiltelefon használata, 103 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, míg további 50 esetben egyéb ok miatt.

A közlekedésrendészeti szakemberek a Safety Days keretében közúti sebességellenőrzést végeztek. Sebességtúllépés miatt 49 mérési helyszínen összesen 55 járművezetőt állítottak meg és intézkedtek velük szemben, míg leállítás nélkül további 39 sebességtúllépést rögzítettek a kamerák.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy kézben tartott mobiltelefont használnak, vagy azzal, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban vezetnek.

…hogy mindenki hazaérjen!