HírekSzines

Interaktív fizikaóra – Gimis látogatás a paksi busznál

A hét első három napjára Marcaliba érkezett Paks II. látványos interaktív kiállítása. Iskolai csoportok előzetes regisztrációval, ingyenesen megtekinthették a korszerű technológiákkal felszerelt bemutató-kamiont.

A lehetőséget kihasználva a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium fizika fakultációs diákjai Szaka Zsolt tanár úrral egy interaktív fizikaórán vehettek részt.

A kiállítás célja, hogy a lakosság és a tanulók tájékoztatást kapjanak a nukleáris energiatermelésről, a Paksi Atomerőműről és a Paksra tervezett két új blokkról. Korunk követelményeinek magas szinten megfelelő, modern eszközökkel és játékos formában ismerteti meg a látogatókat az atomenergiával.

A jármű (szinte) házhoz viszi az ismereteket a nukleáris energiatermelésről, az atomenergia biztonságos és környezetkímélő felhasználásáról, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről és a Paksi Atomerőműről.

Tájékoztatást ad az új atomerőműblokkok létesítéséről, és azok szükségességéről. A Paks II. projektről így hasznos információt tudnak adni azok számára is, akiknek nem áll módjukban felkeresni a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontját.

Az erőmű munkatársaival való személyes találkozás lehetőséget teremtett a felmerülő kérdések szakszerű megválaszolására is. Tanulóink apró ajándékokkal, élményekkel és új ismeretekkel gazdagodva – és a tiszta energiába vetett nagyobb bizalommal köszöntek el a tárlatvezetőktől.

Írta: Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium