HírekKék-hírek

Tűzoltói beavatkozások a rövid hétvégén

Kettő tűzesethez és hét műszaki mentéshez vonultak a Somogy megyei tűzoltó egységek a rövid hétvégén. Két alkalommal pedig téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba az elmúlt napokban.

Szombaton teherautóval ütközött össze egy személyautó Szentbalázson a Fő utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen öten utaztak. Egy utast a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Vasárnap délután árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó Nagybajom térségében. A balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd csörlővel a kerekeire állították. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Nagyatádon egy családi ház kéményében kapott lángra a lerakódott korom és kátrány vasárnap este. A kiérkező nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből és kitisztították a kéményt. A ház füsttel telítődött, ezért az ingatlant átszellőztették a tűzoltók, majd hőkamerával átvizsgálták az égéstermék-elvezető környezetét.

Fotó: Kaposvár HTP