419 lépcsőfokot hódítottak meg a somogyi tűzoltók

Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a majd’ félezer lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon, köztük 10 somogyi tűzoltó.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen 2013-ban 57-en, idén már 182-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot.

A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Bátran kijelenthető, hogy mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

A nagyatádi Horváth Dániel a 30 év alattiak kategóriájában elsőként ért a célba. A szintén nagyatádi tűzoltó, Kiss János Tamás a 30-40 év közöttiek közt szerzett bajnoki címet, a legjobb somogyi eredménnyel, 4 perc 56 másodperc alatt teljesítette a versenyt.

A I. korcsoportban (30 év alattiak) negyedik helyen zárt a marcali Benczik Gábor, de 6-7 perc közötti időeredménnyel vette az akadályokat a marcali Kovács-Andor Tamás, Rózsa Dániel és a nagyatádi Óh András is.

A II. korcsoportban a nagyatádi Horváth Róbert a hetedik, a marcali dr. Gelencsér András a 8. legjobb idővel zárta a megmérettetést. De szép eredménnyel, hét perc körüli idővel teljesítette a viadalt a nagyatádi Csisztai Erik és Bognár Péter is.

<
>

Fotó: Völgyi Ágnes tű. főhadnagy – Komárom SMKI

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!