Elkezdődtek a költségvetés előtti lakossági fórumok

Gyótapuszta

A hagyományokhoz híven a költségvetés tárgyalása előtt, fórumokon kéri ki a városvezetés a lakosság véleményét a várost érintő kérdésekről. Hétfőn négy helyszínen várták a lakosságot. Gyótapusztán Kissné  Molnár Ágnes képviselőasszony köszöntötte az 5 megjelentet. Majd Kis-Dörnyei László alpolgármester számolt be, a  működési és a beruházási költségvetés számairól és a  2017 es év terveiről. Kiemelte a pályázati eljárások fontosságát. 17  eljárásból 12-re nyújtott be kérelmet az önkormányzat továbbá egy konzorcium (kerékpárút) Emellett tájékoztatta az érdeklődőket az eddig megnyert forrásokról és a beadott pályázatokról.

300 ezer forint jut egy évben Gyótára- mondta Kissné  Molnár Ágnes képviselőasszony. A ravatalozó, mellett az utak állapota a buszmegállónak , valamint a kultúrház vizesblokkjának felújításának fontosságát hangsúlyozta.

A busz járatok ritkák.
A megjelentek üdvözölték a falunapokat, a rendezvényeket és örülnek a falugondnok jelenlétének.  A nyári fűnyírások gyakoriságát keveslik a lakók, valamint a helyben lévő fás területen a fa szedésének lehetőségéről érdeklődtek. A kérésüket Tanai Bernadett a GAMESZ intézményvezető-helyettese jegyezte és válaszolt a felmerült kérdésekre,problémára. A mintegy fél órás fórum jó hangulatban telt.

Boronkai városrész

A boronkai városrész Kultúrházában Mozsárné Kutor Veronika képviselőasszony köszöntője után Kiss-Dörnyei László számolt be a  működési és a beruházási költségvetés számairól. A városrészben 12-en jelentek meg.  Boronkán 1,3 millió forint költhető el. A részönkormányzat kiadások a fejlesztésekre fordulnak. 2017-ben nőnapot, Bolondnapi bált,  májusfa kitáncolást  szalonnasütéssel, valamint gyereknapot, , augusztus  12 én nagyszabású falunap tervez a település. Emellett a „Múltidéző Boronka” és idősek köszöntése sem maradna el 2017 –ben. . Tervezik a  temető szépítése, park újítás és virágosítás, járdák további felújítását és , hirdetőtáblák kihelyezését. Tájékoztatta a megjelenteket Mozsárné Kutor Veronika képviselőasszony. Kérdések , észrevételek is elhangzottak a lakosság részéről: Szóvá tették, hogy a gumigyár területén a  kerékpárútra potyogtatja az apró fémdarabokat melyek gyakori defektet okoz az arra közlekedőknek. Tanai Bernadett a GAMESZ intézményvezető-helyettese itt sem maradt kérdések nélkül, többek között fakivágásról , valamint kerékpárút takarításról is kérdezték. A lakosság jelezte igényét egy állandó falugondnok fontosságára.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!