„Ép testben ép lélek” – idén is meghódították az atlétika pályát a somogyiak

Negyedik alkalommal gyűltek össze május 19-20. között a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein.
Péntek reggeltől egészen szombat délutánig folytak a sportküzdelmek a zánkai Erzsébet Táborban, az atlétikai bajnokság és a sportnap keretében. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatai kapcsolódtak be a pontszerző atlétikai versenybe. A rajthoz állókat – a szervezők nevében – Dányi Béla tű. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Beszédében kiemelte a sport egyesítő erejét, ami, mint mondta, a hivatásos szervezetben szolgálóknál még nagyobb jelentőséggel bír.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket az ország legjobbjai. A futószámok közül százméteres síkfutásban, a nőknél négyszáz méteres síkfutásban, a férfiaknál pedig ezerötszáz méteres síkfutásban, valamint váltófutás versenyszámban hirdettek bajnokot. Emellett a súlylökés, a távolugrás és a kézigránátdobás is helyet kapott a programban.

A kiélezett versenyben a sportolóknak minden másodpercért és minden egyes centiméterért keményen meg kellett küzdeniük.

A kaposvári Horváth Attila 29 indulóból 100 méter síkfutásban a harmadik helyet szerezte meg, majd a marcali Dr. Gelencsér Andrással, a nagyatádi Kiss Jánossal és a siófoki Szalay Balázzsal kiegészülve, a 4×400 méteres váltóban is bronzérmet szerzett a somogyi csapat.

A 35 év alatti nők között négyszáz méteren a hatodik helyet szerezte meg Csizmadia Réka, míg a 35 év felettiek között jó pár ponttal gazdagította a somogyi csapat eredményét Sümegi Csilla és Mészárosné Szalontai Szilvia. Ám a 4×200 méteres női váltóban – Mészárosné Szalontai Szilvia, Ferencz-Szipola Éva,Csizmadia Réka, Sümegi Csilla – mindössze két másodperccel maradt le az első helyezett csapattól, így ezüstérmet akasztottak a nyakukba.

Női gránáthajításban Péterné Törőcsik Rita az ötödik legjobb eredményt hozta, míg a súlylökésben nyújtott teljesítményéért a dobogó tetejére állhatott fel.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!