Faragó Laura, Magyar Örökség díjas énekművész műsora Marcaliban

2017. június 13-án, kedden 17.30 órától a Kulturális Korzó mozi termében Faragó Laura, Magyar Örökség díjas énekművész „Égi karikázó” című műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A KÉSZ Marcali Csoportja nevében Kiss Kálmán titkár köszöntötte a már másodízben nálunk vendégeskedő népdalénekest. A műsor elején imával és Kodály Zoltán: Esti dal című énekével emlékeztek a KÉSZ Marcali Csoport alapító tagjára és könyvelőjére, Pozsonyi Györgyre, aki a hétvégén hunyt el. A fohászt Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános, a KÉSZ csoport lelki vezetője imádkozta elő.
Kevesen tudják, hogy az ismert politikus, az országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor irodalmi tevékenységet is folytat. Az ő műveiből időrendi sorrendben válogatott Faragó Laura különféle költeményeket, miközben népdalokkal színesítette a programot. Ez csak az összeállítás végén derült ki, amikor az énekművésznő feltette a hallgatóságnak a kérdést, hogy vajon ki lehet e versek írója. A helyes megfejtés egy mesztegnyői lakostól érkezett, aki kerékpárral tette meg az utat, hogy részt vegyen ezen a lélekemelő előadáson. A jelenlévő közönség megtudhatta azt is, hogy Faragó Laura hamarosan 100 magyar népies műdalt fog zongora kísérettel lemezre énekelni. Olyan dalokat, amelyekből korábban Brahms és Erkel Ferenc zeneszerzők is merítettek ötleteket műveikhez.
A rendezvényt a Marcali Plébánia, és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja közösen szervezte, melyet Marcali Város Önkormányzatának Civil Kapcsolatok, Kulturális, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottsága támogatott. Köszönet érte!

Írta és fotók: Kiss Kálmán

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!