Fél óra alatt elérhető lesz Kaposvárról az M7

Megkezdődhet a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út fejlesztésének első szakasza, miután szerdán aláírták a kivitelezői szerződést Kaposváron – írja az MTI.

r67autout

Kép forrása: NIF Zrt.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelező Strabag Építő Kft., Strabag AG és Soltút Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium képviselőinek kézjegyével ellátott kontraktus szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú, kétszer kétsávos új útszakasz 96 milliárd forintba kerül – írja az MTI.

A 67-es gyorsforgalmi út teljes hosszában 46 kilométer lesz, így Kaposvárról mintegy fél óra alatt elérhető lesz az M7-es autópálya – közölte Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Még nem tudni, hogy a 2019-re elkészülő 67-es gyorsforgalmi út hány új munkahelyet jelent majd Kaposvárnak és a környező településeknek, vagy mennyivel nő a cégek versenyképessége, mennyivel tudnak több bért fizetni a dolgozóiknak, de biztos, hogy a fejlesztéssel nagyon komoly versenyhátrányt sikerül leküzdeni – mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: a kormány felismerte a nagyvárosok, megyeszékhelyek, gazdasági, társadalmi központok megfelelő elérhetőségének fontosságát. Ennek jegyében 2010-hez viszonyítva 2022-ig 60-70 százalékkal bővül a gyorsforgalmi úthálózat és nagy gondot fordítanak a meglévő közúthálózat karbantartására, biztonságosabbá tételére.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!