Gyerekzsivajtól voltak hangosak a tűzoltólaktanyák

Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, így idén is megnyíltak a tűzoltószertárak kapui május 28-án. Ezúttal Somogyban 33 helyszínen várták a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is tárt kapukkal fogadták a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt.

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Az elmúlt három évben gyerkőcök ezrei ismerkedhetett meg országszerte a tűzoltók izgalmas életével május utolsó vasárnapján. Somogyban az idén a KÖTÉL Egyesület szertárát május 25-én, csütörtökön, míg a megye többi laktanyáját május 28-án, vasárnap tekinthették meg a gyermekek és szüleik.

Csillogó szemekkel léptek be az apróságok a laktanyák kapuján, majd megrohanták a hatalmas gépjárműfecskendőket. Évről évre több család keresi fel a tűzoltólaktanyákat gyermeknap alkalmából. Többen minden évben kihasználják ezt a lehetőséget és a tűzoltók ”bőrébe bújnak” néhány órára. A somogyi laktanyák délelőtt tíz órától szinte szünet nélkül szirénaszótól harsogtak, a gyerekek legnagyobb örömére. A nap folyamán több próbariasztást is tartottak a tűzoltók, így az érdeklődők közvetlen közelről szemlélhették meg, milyen gyorsan képesek útnak indulni, ha valakinek segítségre van szüksége.

A lurkók bátran vették kezükbe a gyorsbeavatkozót, foglalták el a járműveket, szüleik pedig élvezettel fotózták őket. Mindenütt nagy népszerűségnek örvendett a tűzoltó „csúszda”, amelyen keresztül a kisebbek tűzoltói segítséggel vagy éppen édesapjuk karján csúsztak le a szertárba, ahol aztán a védőruhákat is magukra öltötték.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!