Huszadik alkalommal került sor a Radnóti utcában a szüreti mulatságra.

Összetartó lakók, évtizedes barátságok, példaértékű összefogás!

A Radnóti utcában évről-évre megrendezésre kerül a szüreti nap, ami eleinte még az “utcanap” címet viselte. A rendezvénynek idén is a Bognár udvar szolgált helyszínéül, ahol szüreti pörköltet úttörögombóccal és vegyes vágott savanyúságot kínáltak az összegyűlteknek, sőt az összetartó csapat hölgy tagjai finom süteményeket is szervíroztak, és persze nem hiányozhatott az új és ó borok széles választéka sem. Bognár György házigazdától megtudtok,hogy több mint ötven utcabeli és meghívott vett rész a mulatságon.

DSC_0793

A marcali Radnóti utca lakóinak a hagyományőrzés nagyon fontos, jelzi ezt a “Kalapomon piros rózsa” nótakör összetartása is.

DSC_0780

A rendezvény vendége minden évben Dr. Sütő László Marcali polgármestere, aki az utca önkormányzati képviselője is. Az utca legrégebbi lakója Kocsis Lajos szerint az utcabeliek nemcsak a mulatozásban, de a bajban is összetartanak.

Teleki László is kezdetek óta résztvevője az összejövetelnek, aki elmondta, fontosak ezek a baráti beszélgetések, az önfeledt nótázások így az őszi nagy munkák befejeztével.

DSC_0788

A estet Tislér István harmonika játéka tette emlékezetesebbé. A Radnóti utcai rendezvényről bővebben MarcaliHír7 című magazinunkban is beszámolunk.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!