Immár 7. éve kerül megrendezésre az Industrie Elektric utánpótlás labdarúgó kupa sorozat Marcaliban

A teremtornák remek alkalmat teremtenek a felnövekvő generációk számára, hogy megmutassák tehetségüket. A dunántúli klubok két korosztályban vonultak fel Marcaliban. A kupa megszervezésében és anyagi támogatásában oroszlánrészt vállal az Industrie Elektrik, a vállalat ügyvezetője Nyerges Ervin elengedhetetlennek tartja az utánpótlás sport támogatását, sajnálatosnak tartja, hogy a város többi nagyvállalkozása kevésbé tartja mindezt fontosnak.

Na de kanyarodjunk vissza a tornához. A 11 évesek szombaton léptek pályára. Öt csapat a Marcali VFC; a Hévíz SK; a Kaposvár BFLA; a Siófok és a Sümeg VSE focipalántái mérkőztek meg egymással. Papírforma szerint alakultak az eredmények. Első helyen a Kaposvár végzett, őket követte a Hévíz és a Sümeg együttese. A hazai csapatnak a Siófokot sem sikerült megelőznie, így a tisztes helytállás mellett az 5. helyen zárták a tornát. A Marcali Városi Futball Klub legfőbb feladatának az utánpótlás nevelést tartja, a klub elnökét kértük, hogy foglalja össze a csapatok eredményeit, céljait.

Csehkis Gábor, a Marcali VFC elnöke szerint az elmúlt 7 év bizonyítja, hogy érdemes a munkát már a legkisebbekkel elkezdeni. 70-80 fiatal rúgja a bőrt a különböző korosztályokban az MVFC berkein belül. Mára több mint egy tucat Marcali nevelésű játékos játszik valamelyik Labdarúgó Akadémián. A budapesti honvédnál játszó Ifjú Buna Gábor 2016 elnyerte korosztályában (U15) a Puskás díjat.

Vasárnap nyolc csapat részvételével rendezték meg a 9 évesek tornáját. A Kaposvári akadémiának ezúttal sem akadt ellenfele, a Sümeg, a Nagykanizsa, a Zalaszentgrót,a Szombathely,a házigazdák és a Siófok sorrend alakult ki a végső elszámoláskor. A két nap alatt a legtöbb gólt a nagykanizsai Farkas Dominik rúgta, aki 9 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját.

 

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!