Újra katonaváros lett Marcali!

Ha csak egy napra is, de ismét katonákkal telt meg a városközpont szombaton. Hatodik alkalommal tartották meg Marcaliban a 36. Műszaki Zászlóaljnál szolgált katonák találkozóját. Harminc éve szűnt meg itt a műszaki zászlóalj a volt belső-laktanyában..

A műszaki zászlóalj tisztjeinek, tiszthelyetteseinek találkozójára hatodik alkalommal került már sor, ezúttal több mint fél százan vettek részt az ünneplésen azok közül, akik egykor a marcali laktanyában szolgáltak.

A rendezvény szervezője Bartsch Zoltán, köszöntötte az egykori bajtársakat. Az eseményen dr. Sütő László polgármester tartott tájékoztatót a város fejlődéséről, gondjairól, hétköznapjairól. Jákó Gyula nyugállományú ezredes és Kondor Lajos nyugállományú alezredes mellett a  találkozón a Magyar Honvédség részéről Mészáros Károly őrnagy, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársa is részt vett.

Jákó Gyula mérnök,nyugállományú ezredes, három és fél évig látta el a parancsnoki teendőket. Parancsnoksága alatt  földmunka gépeikkel, mérnökeikkel, szakértelmükkel sok hasznosat tehettek a városért: gáz-bevezetésénél, csatornázásnál. Kondor Lajos nyugállományú alezredes, aki 1967-ben került Marcaliba és 1984-től az utolsó parancsnoka volt a zászlóaljnak. Az egykori laktanya parancsnok az alakulat családias légköréről beszélt és arról, hogy szívesen tér vissza mindig Marcaliba.

A rendezvényen Jáki Zoltán: „Bal, jobb – avagy egy százados emlékei a Néphadseregről” című könyvének és Fehér János „ Cselekedjék belátása szerint! című  kiadványaiknak bemutatóját tartották.

A volt műszakisok megkoszorúzták az egykori legénységi épület falán lévő emléktáblát, amit a Marcaliban állomásozó műszaki katonák emlékére 2002-ben állítatott az önkormányzat és a Bajtársi Egyesület. Ezt követően a Marcaliban szolgált katonák emlékére felállított kopjafánál tisztelegtek az egykori katonák. A jó hangulatú beszélgetéseket követően és az ebéd elfogyasztása után a  Bajtársi Dalárda műsora zárta a jubileumi találkozót.

 
 

Kapcsolat

Levelezési cím:
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Telefon:
+36 30/598-5-598
E-mail cím:
info@tavitv.hu

Szolgáltatásaink

Képújság készítés, sugárzás
PR-interjú készítés
Reklámfilm készítés
Referencia film készítés
Rendezvények lebonyolítása

Archívum

 
error: Másolásvédelem bekapcsolva!