HírekKultúra

Marcaliban verssel és tánccal ünnepelték a kultúra napját.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Marcaliban a Művelődési Ház színháztermében kezdődött a megemlékezés. Dr. Sütő László polgármester ünnepi köszöntőjét követően, Orsós Noémi, a Mikszáth Utcai Általános Iskola tanulója szavalatát hallgathatták meg a megjelentek.

A marcali Művelődési Központ ötödik éve adja át január 22-én a dr. Sütő László polgármester fővédnökségével alapított Korzó díjat. „A kultúra színtere, terjesztése” című díj, Szórádi Zsigmond szobrászművész alkotása, amelyet Marcali kulturális életében aktívan résztvevő, azért sokat tevő személyeknek, közösségeknek adományoz az intézmény a kultúra napi ünnepségen. 2019-ben a Baglas Néptánc Együttes vehette át a bronzplakettet. Az elismerésben részesített együttes sziporkázó produkcióval köszönte meg a díjat. Az est a Korzóban folytatódott. A folyosó galériájában nyílt meg a “2018-ról jelentjük” című kiadvány- és plakátkiállítás, mely a 2018-as év kulturális eseményeit foglalja össze.