Elismerések nemzeti ünnep alkalmából

Hagyományosan március 15-én ismeri el a köztársasági elnök azokat, akiknek tevékenysége túlmutat az alapvetően elvárhatón, tevékenységük országos viszonylatban is példaértékű, követendő.

Ugyanezen a jeles napon a belügyminiszter azokat részesítette elismerésben, akik saját testi épségük kockáztatásával segítettek a bajbajutottakon. A katasztrófavédelem állományában több olyan kolléga is szolgál, akit munkája, vagy pillanatnyi helyzetfelismerése kiemelt a hétköznapi hősök sorából, és érdemesnek bizonyult a magas rangú elismerésre.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként tűzoltósági főtanácsos címet adományozott Wéber Antal tűzoltó dandártábornoknak, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Nimsz Attila tűzoltó főtörzsőrmestert, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

kiemelt kép: illusztráció