HírekKék-hírek

Hazavitte az elkóborolt bikaborjút

A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves férfival szemben, aki egy elcsatangolt bikaborjút lopott el.

A vádlott 2020 júniusában az állatait legeltette, amikor felfigyelt a fiatal limuzin fajtájú bikaborjúra, amely elcsatangolt a sértett villanypásztorral körbekerített legelőjéről, mivel a villanypásztor az egyik helyen megsérült.

A vádlott a bikaborjút befogta, és annak füléből eltávolította a jelzőszámot, majd a 60 ezer forint értékű állatot az otthonába vitte. Az elkóborolt állat jogi értelemben nem minősül elveszettnek, ezért annak befogásával a vádlott lopást valósított meg.

A marcali rendőrök azonban rövid időben belül megtalálták a borjút a vádlottnál, majd egy szakértői vérvizsgálattal bizonyították, hogy az állat azonos a sértettől elkóborolt jószággal, így azt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő, de jelenleg felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló vádlottal szemben elzárás kiszabására tett indítványt.