HírekKultúra

Direkt. Pozitív – kiállításajánló

A művelődési központ szeptember 04-től új kortárs kiállítással várja látogatóit. Varga Szilárd „alkimista” fotóamatőr nedves kollódiumos eljárással készült munkáiból nyílik tárlat „Direkt. Pozitív” címmel a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.

A tárlat ünnepélyes átadására szeptember 4-én 17 órakor kerül sor. Az anyagot Zsirai Tibor, a művelődési központ munkatársa ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Varga Szilárd 2010 óta foglalkozik fényképezéssel. 2012-től a Kanizsa Fotóklub tagja, 2017-től a klub elnöke. A Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja.

2017-ben a Magyar Alkotócsoportok Országos Szövetsége A-MAFOSZ kitüntetésben részesítette, valamit megkapta a FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique – Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) EFIAP, azaz „a FIAP kiválósága” kitüntető címet is.

Eddig leginkább csoportos kiállításokon voltak láthatóak munkái, egyéni bemutatkozó kiállítása 2022-ben volt látható a Lendvai Vár Polgárság Múzeumában.

Minden műfaj érdekli, de legkedvesebb témái a tájfotózás, a portré és az. Fő területe egyértelműen az utóbbi. Marcali kiállításban is ezen munkáiból jelenik meg válogatás.

❶❽ + Figyelem! A téma érzékenysége miatt, a kiállítás megtekintését 18 éven aluli látogatóink számára csak szülői-, iskolai csoportok esetén pedagógusi kísérettel ajánljuk!

Írta: Marcali Művelődési és Szabadidő Központ