HírekKék-hírek

Tűzoltói beavatkozások a hétvégén

Tíz műszaki mentéshez és tizennégy tűzesethez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban. Két közúti balesethez és kidőlt fákhoz is kérték az egységek segítségét, de legtöbbször szabadtéren felcsapó lángok oltását végezték a tűzoltók.

Füstölni kezdett majd lángok csaptak fel egy gépjármű motorteréből péntek délután Vése külterületén. A közelben dolgozó fakitermelők négy porral oltóval megpróbálták megakadályozni a tűz továbbterjedését, ám nem jártak sikerrel. A lángokat a böhönyei önkormányzati tűzoltók fojtották el, ám a jármű teljesen kiégett. Az egység hőkamerával is átvizsgálta az autót, mielőtt azt elszállították volna.

A kaposvári hivatásos és bodrogi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat szombat délután Bordrogon, ahol a Kossuth Lajos utcában egy istálló kapott lángra. A kilencven négyzetméter alapterületű épületben tűzifát és szalmát tároltak. Az egységek négy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Árokba hajtott, hídfőnek csapódott, majd oldalára dőlt egy gépkocsi vasárnap délelőtt Kelevízen. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a bajba került járművet, majd kerekeire állították azt. A kocsi két utasa közül egyikük könnyebben megsérült a balesetben.

Tetejével az árokba borult egy gépkocsi vasárnap délután a Zákányt és Gyékényest összekötő úton. A járműben hárman utaztak, egyikük beszorult, őt a csurgói önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A személyautó valamennyi utasa megsérült a balesetben.

A hétvége folyamán több alkalommal riasztották az egységeket szabadtéren felcsapó lángok elfojtásához: Kaposkeresztúron nagy területen égett a száraz aljnövényzet, a tűz pincéket veszélyeztetett. A bozóttal és fákkal benőtt területen gyorsan terjedtek a lángok, amelyeket a kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fojtottak el. Tengőd külterületén az összehordott növényi hulladék égett, amelyet a tabi önkormányzati tűzoltók oltottak el. A siófoki hivatásos tűzoltóknak Lepsény külterületén adódott munkájuk. A vasúti töltés melletti több hektáros, gondozatlan területen pusztított a tűz. A füst veszélyt jelentett a vasúti közlekedésre is. Kaposváron, Somogybabodon és Szabáson szintén lángra kapott az aljnövényzet, amelyet sikerült a tűzoltóknak rövid idő alatt megfékezni.