Hírek

Félreértések sorozata vezetett a verekedéshez – videóval

A Fonyódi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a négy fiatal férfival szemben, akik lökdösték, ütötték és rugdosták egymást egy Balaton-parti szórakozóhely előtt.

A vád szerint a két, húszas éveikben járó testvér egy diszkóban mulatott, amikor a társaságukhoz tartozó egyik férfi az ittasságából kifolyólag rosszul lett, ezért a szórakozóhely melletti füves területen lefeküdt a földre. Ezt látva a másik két vádlott ennek a férfinak a segítségére sietett, felsegítették a földről és egy padra ültették. A jószándékukat félreértve, a szórakozóhelyről kiérkező harmadik vádlott – aki azt hitte, hogy a barátját a másik két férfi bántalmazta – előbb számon kérte, majd megütötte a társának segítséget nyújtó egyik vádlottat.

Bár a kialakult konfliktust a jelenlévők csitítani próbálták, időközben a helyszínre érkezett a negyedik vádlott is, aki a fivére védelmében megütötte a másik társasághoz tartozó vádlottat. Ezt látva valamennyi elkövető bekapcsolódott a verekedésbe, és a négy férfi addig ütötte és rúgta egymást, amíg a kiérkező járőrök véget nem vetettek a garázdaságnak.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az eseményeket egy térfigyelő kamera rögzítette.