HírekSzines

Jótékonysági akció – egy fél pizza áráért Teljes embert nevelünk

A Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) is csatlakozott idén az „Adni öröm” elnevezésű jótékonysági programsorozatokhoz. A hagyományokra visszatekintő, adventi időszakban megvalósuló akció célja a hátrányos, rászoruló helyzetű családok, emberek számára történő segítségnyújtás, az ünnep szebbé tétele.

A NEKA-nál hisznek abban, hogy az akadémiai évek alatt elsajátított értékek a náluk nevelkedő 13-19 éves fiatalok egész életét végig kísérik, útmutatást és biztos támaszt jelentenek számukra. Ebben segíti őket a csapatmunka, az egymásra való utaltság, az egymás segítése, az egymásra való támaszkodás a pályán és azon kívül is, amelyek alapvető értékek az Akadémián.

A NEKA hallgatói számára az „Adni öröm” nem csak lehetőséget jelent a jótékonykodásra. A fiatalok egyöntetűen csatlakoztak az országos kezdeményezéshez, amely a NEKA-nál „Egy fél pizza ára” nevet viseli. Ennek értelmében minden diák egy fél pizza árát ajánlotta fel, s az így összegyűjtött 160 ezer forintból a balatonlellei SPAR áruházban tartós élelmiszereket vásároltak, majd a segélyszervezet koordinálásával közreműködnek azok csomagolásában (a Máltai Szeretetszolgálat fonyódi telephelyén), családok részére történő házhozszállításában.

„Önkéntes és nem kötelező dologról van szó, így külön öröm számunkra, hogy a gyerekek szívesen csatlakoztak a felhíváshoz, és a lehetőségeikhez mérten hozzájárultak az akció sikeréhez. A NEKA alapelve a „Teljes embert nevelünk”, ennek jegyében szeretnénk elérni, hogy játékosaink a kézilabdapályán és az élet minden területén, minden helyzetben megtegyék a tőlük telhető legtöbbet, segítsenek másokon. Fontos, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságáról ne csak beszéljünk, hanem tegyünk is érte.” – mondta el Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője.