HírekKözélet

Ne adja a gyermekének! A bébiételt a DM visszaveszi!

Az eper-málna-alma gyümölcsös pépben ugyanis klórtartalmú tisztítószer-maradványt találtak az ellenőrök. Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a DM üzletlánc. A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak. Az üzletlánc a fenti minőségmegőrzési idejű termékeit leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a DM üzletei visszaveszik.

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését. Az érintett termék azonosító adatai:

A termék megnevezése: „Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere & Himbeere in Apfel”, 4 hónapos kortól)
Kiszerelés: 190 g
Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019
Tételszám: LB 186
RASFF referenciaszám: 2018.0066