HírekKiemelt hírek

Országgyűlési választások – 2018. április 8

A köztársasági elnök 2018. április 8. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását.

választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően a kitűzést követő naptól a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan közzéteszi a választáshoz kapcsolódó adatokat, információkat, választópolgároknak és jelölteknek szóló tájékoztatókat.

Amennyiben a választáshoz kapcsolódóan

  1. szeretné megtudni, hol adhatja le szavazatát,
  2. kérelmet kíván benyújtani, mert nem a lakóhelye szerinti szavazókörben kíván szavazni,
  3. a választókerületekre, szavazókörökre vonatkozó információkat keresi,
  4. a választáson jelöltként való indulással összefüggő tudnivalókra kíváncsi vagy
  5. bármilyen egyéb kérdése merül fel,

keresse fel a www.valasztas.hu-t a válaszokért.

A választási oldalak holnaptól folyamatosan frissülnek a hozzájuk beérkező új információkkal. A választást megelőző időszakban ezen oldalakon tájékozódhat, kik az induló jelöltek országosan és az ön lakóhelye szerint, melyik pártok állítanak listát, kikre adhatja le a szavazatát.

Amennyiben kérdése van, forduljon a Nemzeti Választási Iroda munkatársaihoz bizalommal.

“1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek. Magyarország választójoggal rendelkező polgárai az akkori sorsdöntő tavasz óta immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését. Az 1990-es polgári demokratikus átmenet lehetővé tette az európai alkotmányos hagyományokból építkező szabad és független Magyarország megszületését. 1990 óta a választás időpontjának kitűzése a köztársasági elnök alkotmányos joga és kötelessége. Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt -, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki.

– közölte Áder János köztársasági elnök hivatala.”