HírekKultúraSzines

Holnap lesz a magyar költészet napja.

Budapesten és vidéken egyaránt számos program várja az érdeklődőket a magyar költészet napja alkalmából, április 11-én, szerdán.
Magyarországon a magyar költészet napját 1964 óta ünneplik József Attila születésnapján, április 11-én. bből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Az idei évben, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth Rádió közösen a rendhagyó maratoni versfelolvasást.

Idén az Akvárium Klub ad otthont az ingyenesen megtekinthető rendezvénynek, színpaddal, költőkkel, stopperrel, sok nevetéssel, mély érzelmekkel és rengeteg vendéggel. Az esemény házigazdái a Kossuth Rádióból jól ismert Völgyi Tóth Zsuzsanna és Gyarmati Péter lesznek.
Megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A lap a magyar költészet napján jelenik meg utoljára. A kiadó tulajdonosai finanszírozási problémák miatt döntöttek erről. Hasonló okokból ma éjfélig sugároz már csak adást a Lánchíd Rádió is.