HírekKék-hírek

Befejezett nyomozás

A marcali rendőrök vádemelést javasolnak két kábítószer-terjesztő, valamint több fogyasztó ellen.

A körzeti megbízottak 2017. szeptember 7-én Marcaliban igazoltattak egy gépkocsivezetőt és utasát. A jármű átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak.

Az egyenruhások – bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – a két helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A lefolytatott házkutatások alkalmával a rendőrök további kábítószergyanús port, növényi származékot, tablettát, valamint azok terjesztéséhez szükséges eszközöket és nagyobb mennyiségű készpénzt találtak, amelyeket lefoglaltak. A büntetőeljárásban beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek minősültek.

A nyomozók K. Bertalant kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoakítv anyaggal való visszaélés bűntett, míg K. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a 39 éves és a 41 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.

Az üggyel összefüggésben további öt személyt hallgattak ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja.

A Marcali Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Marcali Járási Ügyészségnek.

(Forrás: police.hu)