HírekKék-hírek

Ajánljon helyszínt, hol mérjenek a rendőrök!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol 2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. Az ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. A javaslatokat május 3-ig a speedmarathon@somogy.police.hu e-mail-címre várják.