EgyébHírekKék-hírek

Boo vágott dohányt, a pénzügyőrök hamis ruhákat találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya töreki pihenőjében tartottak ellenőrzéseket. Boo, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével egy bolgár kisbuszban négy kilogramm vágott dohányt, több mint 340 doboz különféle gyógyszerkészítményt és 340 különböző márkájú hamis ruhát, kiegészítőt találtak.

A pénzügyőrök egy bolgár kisbuszt állítottak meg, ami utasával Olaszország felé tartott. Boo, a szolgálati kutya a gépjármű átvizsgálásakor pozitív jelzést mutatott.

A csomagok felnyitásakor csaknem négy kilogramm vágott dohány került elő. A füstölnivalók eredetét és a birtoklás jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a vágott dohányt a NAV munkatársai lefoglalták.

A pénzügyőrök folytatták a jármű átvizsgálását, majd rövid időn belül több mint 340, különböző fajtájú teljesítményfokozó, potencianövelő gyógyszerkészítményre bukkantak. A gyógyszerek piaci értéke több mint 1,5 millió forint.

A többi csomag felnyitásakor a pénzügyőrök 340, különféle márkavédett szabadidő ruhát, pólót, táskát, övet, sálat, cipőt és ágynemű garnitúrát találtak. A Gucci, Chanel, Dolce & Gabbana, Nike, Adidas, Guess, Armani, Versace, Burberry, New Balance, Louis Vuitton termékek az előzetes szakértői vélemény alapján a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak.

A hamis Louis Vuitton termékek mennyisége meghaladta a szabálysértési mennyiséget, ezért a pénzügyőrök feljelentést tettek.

A NAV munkatársai az ügyben 150 ezer forint jövedéki bírságot és a további hamis termékek miatt 200 ezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki, amit az elkövetők megfizettek.