HírekSzines

Közös koncert Künzelsauban

A zeneiskolák barátsága a testvérvárosi kapcsolatok támaszpontja – A „Zene összeköt” címmel adtak közös koncertet a marcali és a künzelsaui zeneiskolák fiatal zenészei.

A két város tavaly ünnepelte testvérvárosi kapcsolatuk 25 éves évfordulóját. A települések zeneiskoláinak szoros együttműködése jelentősen hozzájárul a városok közötti élénk partnerséghez. A mostani találkozó immár a tizenharmadik alkalom volt. „Magától értetődik, hogy egy közös koncerttel tesszük felejthetetlenné a hétvégét, mondta Jürgen Koch a künzelsaui zeneiskola vezetője.

A közös koncertet több próba, egyeztetés előzte meg. Az évek során nem csak a két zeneiskola tanárai, de a szülők és a gyerekek között is létrejöttek barátságok. A magyar diákokat szívesen fogadják évről évre a fogadószülők, akik a kint tartózkodás ideje alatt szállást, étkezést és a programokban való részvételt is biztosítják számukra. A 26 évvel ezelőtti kezdettől fogva aktív a partnerség. A csütörtöki vihar letépte  Marcali város zászlaját a polgármesteri hivatal árbócáról, de reggelre meglett, így semmi sem állhatott útjában a  pénteken, a Stadthalléban megrendezett koncertnek, amely töretlen sikert aratott a nézők körében. A két zeneiskola közötti kapcsolat folytatódik, jövőre a német gyerekeket várják majd Marcaliban.

képek: facebook