HírekSport

419 lépcsőfok vezette győzelemre a somogyi tűzoltót.

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.
A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen idén már 192-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak.

A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követtet, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók és civilek izmait.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon kívül egyéb szervezetek munkatársai, (Terrorelhárítási Központ, az Országgyűlési Őrség, VÉD-SZ létesítményi tűzoltóság, Nemzetközi Oktatási Központ) valamint civilek is képviseltették magukat a versenyen.

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. A bajtársiasság ezúttal is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát, köztük tizenegy somogyi tűzoltó (a marcali dr. Gelencsér András, Németh László, Kovács-Andor Tamás, Benczik Gábor, Rózsa Dániel, a nagyatádi Horváth Róbert, Horváth Dániel, Horváth Richard, Kiss János, a barcsi Rácz Csaba, Dibuz-Pávics Szabolcs)..

A 18-29 éves korosztályban a nagyatádi Horváth Dániel a harmadik helyet szerezte meg. A 30-40 közötti férfiak között a nagyatádi Kiss János a képzeletbeli dobogó tetejére állhatott fel, míg a marcali dr. Gelencsér András a hatodik legjobb eredménnyel teljesítette a versenyt.