HírekSport

Országos Ifjúsági Úszó Bajnokság, Hódmezővásárhely – Uszonyosúszó Diákolimpia Országos Döntő, Gyöngyös.

Két helyszínen és két sportágban is helyt állt a múlt héten az MBÚSZ SE csapata. Úszásban Tasnádi Martin vett részt Hódmezővásárhelyen az Ifjúsági Országos Bajnokságon, amely a nála egy illetve két évvel idősebb úszók bajnoksága. Martin számára a verseny a felkészülés részét képezte, hiszen neki majd július végén kell helyt állni a serdülők bajnokságán.
Annak ellenére, hogy munkából érkeztünk és ott is reggeli, esti edzések közt kellett versenyeznie, 50 méter háton sikerült beverekednie magát a B döntőbe. Nem mellesleg egyéni csúccsal, amely ranglista 5. helyet ér. A B döntőben egy helyet előre lépett és a 7. helyen zárt.
A fiatalabb versenyzőink 3 fővel Gyöngyösön ugrottak medencébe az Uszonyosúszó Diákolimpia Országos Döntőn, ahol iskoláikat képviselhették.
Legeredményesebb versenyzőnk Mayer Dávid lett, aki két héttel ezelőtt már bizonyított 4 egyéni bajnoki címével, a saját korosztályos bajnokságán. Itt sem nyomta agyon az esélyesség terhe és a 3 uszonyos gyorsúszó szám mindegyikét magabiztosan nyerte meg. Az szélsőséges időjárási körülmények ellenére, hiszen kinti medencéről van szó, 100-on sikerült hatalmas egyéni rekordot is úsznia.
Hotter Petra szintén említést érdemel, hiszen 200 méter uszonyos gyorson, új egyéni rekorddal a 6., pontszerző helyen zárt. Ezzel együtt oklevelet vehetett át az eredményhirdetésen.
Eredmények, Gyöngyös:
Mayer Dávid (2007): 50 m uszonyos gyors: 1. hely, 100 m uszonyos gyors: 1. hely, 200 m uszonyos gyors: 1. hely, 50 m uszonyos delfin: 5. hely
Hotter Petra (2007): 50 m uszonyos gyors: 11. hely, 100 m uszonyos gyors: 7. hely, 200 m uszonyos gyors: 6. hely, 50 m uszonyos delfin: 11. hely
Szabó Georgina: (2006): 50 m felszíni úszás: 14. hely, 100 m felszíni úszás: 12. hely, 100 m uszonyos gyors: 17. hely

Edző:Lábodi Laura
Köszönjük Marcali Városának és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontnak a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatásokat.

Köszönjük szépen Lábodi Laurának a fotókat és a beszámolót!